Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў

Каб свабодна падарожнічаць па Шэнгенскай «зоне», куды ўваходзяць 25 краін, трэба аформіць шэнгенскую візу. Вядома, калі вы лішнія грошы, то можна скарыстацца паслугамі пасярэднікаў, і яны вас зробяць усю працу.

Але, калі вы цвёрда вырашылі зрабіць шэнгенскую візу самастойна, выдаткаваўшы на гэта ў дзесяткі разоў менш сродкаў, чым пры рэгістрацыі дакументаў праз розныя кампаніі, то трэба прыкласці намаганні і зрабіць некалькі крокаў у гэтым кірунку.

Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў

Чытайце таксама: 10 звыклых нам рэчаў, якія нельга перавозіць праз мяжу ў розныя краіны - пазбягайце праблем на мытні!

Розны: Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў

Змест артыкула:

  • Крок 1: Удакладніце жаданую краіну ўезду
  • Крок 2: Запіс на падачу дакументаў
  • Крок 3: Прыгатуйце дакументы для афармлення візы
  • Крок 4: Падача дакументаў у консульства ці візавы цэнтр
  • Крок 5: Самастойнае атрыманне шэнгенскай візы

Крок 1: Удакладніце жаданую краіну ўезду перад афармленнем шэнгенскай візы самастойна

Справа ў тым, што візы класіфікуюць на аднаразовыя і мульцівізы (шматразовыя).

Калі вы, атрымаўшы аднаразовую візу ў дыпламатычным прадстаўніцтве Германіі, збіраецеся ўязджаць у зону Шэнгенскага пагаднення, напрыклад, праз Італію, то да вас могуць узнікнуць мноства пытанняў. Гэта значыць аднаразовая віза дае права ўязджаць у краіны, якія падпісалі Шэнгенскую дамову, выключна з краіны, праз якую аформлена віза. Каб не ўзнікла праблем з візай, яшчэ пры яе афармленні ў консульскім прадстаўніцтве удакладніце краіну, праз якую вы плануеце ажыццявіць ўезд у Еўропу.

Розны 2017

У супрацьлегласць аднаразовай, шматразовая віза, выдадзеная які - небудзь краінай Шэнгенскага пагаднення, дазваляе ўязджаць праз любую краіну - удзельніцу гэтага пагаднення. Звычайна мульцівізы даюць дазвол знаходзіцца ў краінах Шэнгенскага пагаднення тэрмінам ад 1 месяца і да 90 дзён. Звярніце ўвагу - калі за апошняе паўгоддзе вы ўжо пабывалі ў Еўропе і правялі там тры месяцы, то наступную візу вы атрымаеце не раней, чым праз паўгода.

Каб адкрыць шэнгенскую візу самастойна, трэба:

  • Даведацца рэжым працы консульскага прадстаўніцтва;
  • Асабіста прысутнічаць пры афармленні дакументаў;
  • Прадставіць неабходныя дакументы і фатаграфіі патрэбных памераў;
  • Правільна запоўніць выдадзеныя бланкі.

Крок 2: Запіс на падачу дакументаў для самастойнага адкрыцця шэнгенскай візы

Перад тым, як наведаць консульскай установы, каб аформіць візу самастойна, вызначыцеся:

  • У якія краіны або краіну вы збіраецеся.
  • Працягласць паездкі і яе характар.

Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў | Розны 2017

У консульскай установе:

  • Вывучыце спіс дакументаў, якія даюць магчымасць атрымаць шэнгенскую візу самастойна і патрабаванняў да іх афармлення (у кожным консульстве яны розныя).
  • Даведайцеся даты, калі магчымая падача дакументаў, запішыцеся на патрэбны вам дзень у консульскі служачага, атрымаеце анкету і азнаёмцеся з узорам яго запаўнення.

Пасля таго, як пералік дакументаў вызначаны, прыступайце да іх зборы. Звярніце ўвагу, што афармленне шэнгенскай візы самастойна зойме каля 10-15 рабочых дзён, таму пачынайце рыхтаваць дакументы як мага раней.

Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў | Розны

Звярніце асаблівую ўвагу на тое, якія патрабаванні прад’яўляюцца да фатаграфій:

  • Фота для шэнгенскай візы павінен быць памерам 35 х 45 мм
  • Памеры твару на фота павінны адпавядаць вышыні ад 32 да 36 мм, лічачы ад каранёў валасоў да падбародка.
  • Акрамя таго, галава на малюнку павінна быць размешчана прама. Асоба павінна выказваць індыферэнтнасць, рот зачынены, вочы - выразна відаць.

Фота павінны адказваць усім патрабаванням па якасці. Калі яны не выкананыя, то консульства не прыме вашы дакументы.

У патрабаваньнях да фатаграфій для дзяцей, узрост якіх не перавышае 10 гадоў, вырашаюцца недакладнасці ў зоне вачэй і вышыні асобы.

Крок 3: Прыгатуйце дакументы для афармлення шэнгенскай візы самастойна

Звычайна спіс дакументаў стандартны, але для той ці іншай дзяржавы ёсць невялікія адрозненні або дадатковыя дакументы.

Розны 2017: Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў

Стандартныя дакументы для афармлення шэнгенскай візы, якія трэба падаць консульскаму прадстаўніку, гэта:

  • Замежны пашпарт, дзеянне якога павінна заканчвацца як мінімум тры месяцы пасля запланаванага вяртання.
  • Стары замежны пашпарт з візамі (калі ёсць).
  • Фатаграфіі, якія адпавядаюць усім патрабаванням - 3шт.
  • Даведка з дзеючага месца працы, змяшчае дадзеныя:

    • Ваша пасада.
    • Аклад.
    • Стаж працы на займаемай пасады.
    • Кантакты кампаніі - працадаўцы (тэлефон, адрас і інш.) Усё гэта паказваецца на імянным бланку, завяраецца подпісам і пячаткай кіруючай асобы.
  • Арыгінал працоўнай кніжкі і яе копія. Прыватным прадпрымальнікам неабходна падаць пасведчанне аб афармленні фірмы.
  • Даведка аб наяўнасці сродкаў на рахунку, зыходзячы з разліку 60 еўра на кожныя суткі знаходжання ў краіне Шэнгену.
  • Дакументы, якія сведчаць ўзаемасувязь з краінай выезду. Напрыклад, пасведчанне аб валоданні нерухомасцю, домам або кватэрай або іншай прыватнай уласнасцю, сведчанні пра шлюбныя саюзе і аб нараджэнні дзяцей.
  • Копіі авіябілетаў або броні на квіткі. У момант атрымання візы - падаць арыгіналы квіткоў.
  • Сапраўдны на працягу ўсяго часу знаходжання ў Шэнгенскай зоне страхавы поліс. Колькасць дзён, указаных у страхоўцы павінна быць ідэнтычным з колькасцю дзён, указаных у анкеце п. 25.
  • Ксеракопія пашпарта (усе старонкі).
  • Правільна запоўненая анкета.

Крок 4: Падача дакументаў у консульства ці візавы цэнтр для самастойнага афармлення шэнгенскай візы

Калі усе дакументы сабраныя, гатовыя фатаграфіі, то ў прызначаны час вы наведваеце консульства, падаеце дакументы. Працаўнік консульства прымае вашы пашпарт, анкету і адрыўны ліст з поліса медыцынскага страхавання. Затое вы атрымліваеце квітанцыю на аплату консульскага збору, якая падлягае да аплаты на працягу двух дзён.

Photo Розны 2017: Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў

Сума консульскага збору мае прамую залежнасць ад абранай краіны, мэты вашага візіту, а таксама ад тыпу візы (аднаразовай або мульцівізы). Звычайна ён складае мінімум 35 еўра і вышэй. Хоць збор адзначаецца ў еўра або ў доларах, яго плацяць у нацыянальнай валюце. Гэты аплата не вяртаецца - нават калі вам адмоўлена ў візе.

Пры афармленні шэнгенскай візы самастойна консульскі збор, напрыклад, у Італію для турыстычных мэтаў складзе 35 еўра, а калі неабходна атрымаць шэнгенскую візу ў самыя кароткія тэрміны, то збор за італьянскую візу складзе ўжо 70 еўра. Для жадаючых наведаць Італію ў якасці работніка па найму або прыватнага прадпрымальніка консульскі збор складзе ў гэтым выпадку 105 еўра.

Чытайце таксама: 20 карысных сайтаў для турыстаў - арганізуйце падарожжа самастойна!

Як бачна, у любым выпадку ён вар’іруецца і залежыць ад шматлікіх чыннікаў. Калі вы сабраліся, напрыклад, у Канаду, то звычайнай аднаразовую візу консульскі збор складзе 3100 рублёў; за шматразовую візу - 5350 рублёў.

Крок 5: Самастойнае атрыманне шэнгенскай візы - калі можна атрымаць шэнгенскую візу самастойна?

Пасля здачы ў консульства дакументаў і аплаты збору, працаўнік консульства прызначае вам тэрмін для атрымання шэнгенскай візы самастойна. Звычайна афармленне шэнгенскай візы складае ад 2 дзён да 2 тыдняў (часам месяца). У прызначаны час вы прыходзіце ў консульства і атрымліваеце замежны пашпарт з доўгачаканай адзнакай аб шэнгенскай візе.

Шэнгенская віза самастойна - за 5 крокаў: інструкцыя для турыстаў | Photo Розны 2017

Але ёсць верагоднасць, што Вы можаце ўбачыць у пашпарце адзнаку аб адмове ў афармленні шэнгенскай візы. Часцей за ўсё гэта бывае па прычынах:

  • Непраўдзівыя звесткі ў анкеце.
  • Калі была судзімасць ў заяўніка.
  • Заяўніку не даюць візу ў мэтах бяспекі.
  • Адсутнасць грашовага рахункі і іншых законных матэрыяльных сродкаў да існавання ў краіне.

І яшчэ шэраг прычын, якія пазначаны ў Шэнгенскім пагадненні. Каб самастойна аформіць шэнгенскую візу без праблем, лепш з гэтым пагадненнем азнаёміцца загадзя.

Калі ў вас ёсць жаданне самастойна аформіць і атрымаць шэнгенскую візу, не карыстаючыся дапамогай прафесійных арганізацый, то пастаўцеся да пастаўленага пытання з усёй ўважлівасцю, сур’ёзнасцю, пільнасцю і цярпеннем. Максімальна вывучыце інфармацыю аб тым, як аформіць візу, унікайце ў найменшыя дэталі - і тады вы дасягне сваёй мэты, зэканоміўшы немалыя грошы.

Як атрымаць шэнгенскую візу Відэа.

Пакіньце Свой Каментар